backg h 420

На 01.04.2024 г. (понеделник), от 11:00 ч., ще се проведе функционално ТЕСТВАНЕ, чрез задействане на сирените на територията на област Русе


УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ВЕТОВО,

Уведомяваме Ви, че на 01.04.2024 г. (понеделник), от 11:00 ч., ще се проведе функционално ТЕСТВАНЕ, чрез задействане на сирените на територията на област Русе, включително и новоизградената сиренно-оповестителна системата в град Ветово, като ще бъдат  излъчени гласови съобщения за техническа проверка и звукови сигнали.

Тестването на системата се извършва в изпълнение на чл. 37, ал. 2 от Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, като тестването се извършва два пъти годишно в първия работен ден на месец април и на месец октомври.

Задействането на сирените е с цел проверка на техническото им състояние и функционалност, придобиване на умения от длъжностните лица за работа със системата и за обучение на населението за разпознаване на сигналите, излъчвани от устройствата.

Призоваваме всички граждани да запазят спокойствие по време на задействането на сиренно-оповестителната система.

МЕНЮ

Този сайт използва бисквитки (cookies). Разглеждайки го Вие се съгласявате с тяхната употреба.